AC/DC-tribute concert – Live Wire

AC/DC is een Australische hardrockband, heavy metal uit Sydney, gevormd in 1973 door de gebroeders Angus en Malcolm Young.  Hoewel de band vaak wordt gezien als pionier van hardrock, noemden de leden zelf hun muziek altijd als rock-'n-roll. AC/DC is 1 van 's werelds grootste rockbands. De coverband Live Wire doet niet voor hen onder.  Deze tribute band heeft volgens kenners en fans de meest complete en authentieke AC/DC-sound én stage performance.  In 2015 gaf Live Wire al een megashow op het Oerrock Festival in het Friese Ureterp en volgens de organisatie was dit de beste tribute die ze ooit hebben gezien.  Live Wire heeft wereldwijd opgetreden en combineert de songs uit de vroege periode van AC/DC met de  wereldwijde hits van de band. Rock mee met Highway to Hell, Back in Black en Thunderstruck.  In een meer dan 2 uur durende show brengen zij de pure essentie, kracht en power van een echte AC/DC-show.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

ACDC-tribute concert - Live Wire

AC/DC - Highway to Hell

De bezetting van AC/DC is meerdere malen veranderd voor het uitbrengen van hun eerste album, High Voltage, in 1975. Daarna bleef de bezetting enige tijd stabiel totdat de bassist Mark Evans vervangen werd door Cliff Williams in 1977. In 1979 nam de band hun zeer succesvolle album Highway to Hell op. Zanger Bon Scott overleed op 19 februari 1980 door een acute alcoholvergiftiging.De groep dacht erover na om te stoppen, maar snel werd Brian Johnson als vervanger geselecteerd. Het volgende album, For Those About to Rock We Salute You, was ook uiterst succesvol en was het eerste album van AC/DC dat de nummer één-positie in de Verenigde Staten bereikte.Rock or Bust is het recentste album en kwam uit op 2 december 2014. AC/DC heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen albums verkocht,waarvan 71 miljoen albums in de Verenigde Staten. Back in Black is met 45 miljoen exemplaren het op één na meestverkochte album wereldwijd.

Live Wire - AC/DC

Single in de Nederlandse Top 40:

  • Whole lotta Rosie - 1978 Nr. 05 in de Single Top 100
  • Rock 'n roll damnation - 1978 Nr. 18 in de Single Top 100
  • Highway to hell - 1979 Nr. 17 in de Single Top 100
  • Heatseeker - 988 Nr. 82 in de Single Top 100
  • Thunderstruck -1990 Nr. 03 in de Single Top 100
  • Moneytalks -1991 Nr. 24 in de Single Top 100
  • Highway to hell (Live) - 1992 Nr. 69 in de Single Top 100
  • Big gun - 1993 Nr. 18 in de Single Top 100

Altijd al een show in het buitenland willen bezoeken?

Seatwave, Viagogo & Ticketmaster zijn wereldwijde aanbieders van tickets voor concerten, theater en feesten, neem snel een kijkje bij onze buitenlandse theater show aanbieders.

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!