DeLaMar Theater Amsterdam

DeLaMar Theater korting

Ben je op zoek naar DeLaMar Theater korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een theater voorstelling in DeLaMar Theater. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het DeLaMar Theater voor je op een rij.

het-delamar-theater-amsterdam

Geschiedenis

Het gebouw werd in de veertiger jaren gekocht door de architect Piet Grossouw, echtgenoot van cabaretière Fien de la Mar, met de bedoeling er een klein theater in te beginnen. Piet Grossouw noemde het Theater De la Mar, naar zijn in 1930 overleden schoonvader Nap de la Mar. De première van het eerste toneelstuk,door het gezelschap Comedia, was op 31 juli 1947. Fien de la Mar trad er enkele jaren op in de bekende cabarets van Cor Ruys en Willy van Hemert. Het theater kwam in 1950 in geldnood waardoor Piet Grossouw en Fien de la Mar het theater jammer genoeg niet konden voortzetten.

VandenEnde Foundation

De VandenEnde Foundation heeft, samen met architect Arno Meijs en Jo Coenen, het Theater en de aangrenzende bioscoop Calypso verbouwd tot een nieuw theater fassiliteit van deze tijd. Het complex was eind 2010 klaar en werd feestelijk geopend met de musical La Cage Aux Folles, met in de hoofdrollen muscial sterren Jon van Eerd en Stanley Burleson. Op 28 november 2010 vond de officiële opening plaats door toenmalig koningin Beatrix. De VandenEnde Foundation stelde na de opening in 2010 gedurende 10 jaar 63 miljoen euro beschikbaar voor voorstellingen en management. De jaarlijkse overheidssubsidie van 2 miljoen euro wordt in balans gehouden door de huur, waarvoor hetzelfde bedrag betaald wordt. Er werden duidelijke voorwaarden in de nieuwe overeenkomst opgenomen. Dat betekende dat er zowel toneel als cabaret te zien moest zijn en zowel vrije als gesubsidieerde producties.

Het nieuwe DeLaMar Theater

Twee jaar later, in 1952 nam Wim Sonneveld de leiding van het theater op zich. Op 8 mei 1953 werd het nog steeds bestaande Nieuwe de la Mar Theater B.V. opgericht. Dit overigens tot grote ergernis van Fien de la Mar, die er vanaf dat moment nooit meer gekomen is. Het theater werd op 23 december 1952 heropend, met Wim Sonnevelds musical Het meisje met de grote voeten. Nadat het Leidseplein Theater een bioscoop werd, ging ook Wim Kan zijn voorstellingen in het Nieuwe de la Mar Theater geven, daardoor kreeg het theater landelijke bekendheid kreeg door de oudejaars-conferences. Er volgde een succesvolle periode met cabaretavonden van Sonneveld, politiek cabaret van Wim Kan en musicals van Annie M.G. Schmidt. Daarnaast waren er mooie toneelstukken en familievoorstellingen te zien. Sonneveld bleef tot zijn dood op 8 maart 1974 betrokken bij het theater. Het theater sloot op 31 december 2005 zijn deuren voor een grote verbouwing. Freek de Jonge was de laatste die er optrad.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

Actuele Nederlandse Theater Kortingen & Acties:

Grand Café DeLaMar

In het DeLaMar Theater bevindt zich het sfeervolle Grand Café waar je, je theateravond smakelijk kunt beginnen. Chef-kok Peter de Vries en souschef Wijnand van Zanten zijn verantwoordelijk voor een vernieuwende menukaart. Zij hebben verrassende gerechten bedacht en uitgebalanceerde smaken toegevoegd aan succesvolle  Grand Café-klassiekers, ook de presentatie is net even anders dan je gewend bent. Een aanrader dus.

Dinerfoyer DeLaMar

Voorafgaand aan de voorstelling kunt je heerlijk dineren in de mooi ingerichte Dinerfoyer DeLaMar. Elk seizoen wordt een keuzemenu samen, gebaseerd op seizoensgebonden producten. Je kunt kiezen uit een 2 of 3 gangen menu.

Theater DeLaMar

  • Adres: Marnixstraat 402, 1017 PL, Amsterdam
  • Capaciteit: 1.540
  • Telefoon: 020 555 2627
  • Provincie: Noord-Holland

 

Altijd al een show in het buitenland willen bezoeken?

Seatwave, Viagogo & Ticketmaster zijn wereldwijde aanbieders van tickets voor concerten, theater en feesten, neem snel een kijkje bij onze buitenlandse theater show aanbieders.

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!