De Kleine Komedie Amsterdam

De Kleine Komedie Amsterdam met Korting

Ben je op zoek naar De Kleine Komedie Amsterdam ticket met korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een theater voorstelling in o.a. De Kleine Komedie Amsterdam. We zetten hieronder alle informatie inclusief kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor De Kleine Komedie Amsterdam voor je op een rij.

de-kleine-komedie-amsterdam

Met een bouwjaar daterend uit 1786 is Theater De Kleine Komedie het oudste theater van Amsterdam. De locatie aan de Amstel biedt een sfeervolle ruimte voor 503 toeschouwers om te genieten van voorstellingen binnen het cabaret, de kleinkunst en verscheidene theater-concerten.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

Informatie Theater De Kleine Komedie

De Kleine Komedie in Amsterdam heeft door de jaren heen vele verschillende namen en functies gekend. Nadat de firma Hope & Co de aankoop van de grond financierde en het theater is opgebouwd, werd het geopend als theatergebouw onder de naam “Theatre Français sur l’Erwtemarkt”, met onder andere Napoleon en Koning Willem I als vaste gasten. Later heeft het gebouw onder andere gediend als kerk, collegezaal, vergaderzaal en fietsenstalling, tot het in het jaar 1947 werd heropend als “De Kleine Komedie”.

Theater De Kleine Komedie als cabarettempel

Tegen het eind van de twintigste eeuw dreigt het theater haar deuren te moeten sluiten wegens de bezuinigingen van de gemeente op de hard benodigde subsidie. Cabaretier Youp van ’t Hek zag de dreigende sluiting echter niet zitten, en verzorgde een bijzondere voorstelling in het theater bij wijze van protest. Dit zorgde voor zo’n grote publiciteit rond De Kleine Komedie dat het theatergebouw geopend kon blijven, dit maal onder leiding van Joost Nuissl als directeur. Met Nuissl aan het hoofd van het theater is het alleen maar verder gegroeid en hebben al vele bekende cabaretiers het podium betreden: Brigitte Kraandorp, Theo Maassen, Hans Teeuwen en nog vele anderen. Door dit grote succes rondom de komedie, werd De Kleine Komedie omgedoopt tot “de cabarettempel van Nederland”.

Theater De Kleine Komedie vandaag

Inmiddels kan een grote cabaretier geen tournee meer doen zonder meerdere dagen in De Kleine Komedie in Amsterdam op te treden. Ook vandaag de dag wordt dit oude theater aan de Amstel dus nog volop gebruikt, zodat de 503 toeschouwers er elke avond weer een onvergetelijke voorstelling van kunnen maken.  


 

Actuele Theater Kortingen & Acties:

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!