Theater Stadsschouwburg Amsterdam

Stadsschouwburg Amsterdam met Korting

Ben je op zoek naar De Stadsschouwburg Amsterdam ticket korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een theater voorstelling in o.a. De Stadsschouwburg Amsterdam. We zetten hieronder alle informatie inclusief kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het De Stadsschouwburg Amsterdam voor je op een rij.

Theater Stadsschouwburg Amsterdam

De Stadsschouwburg Amsterdam is sinds 1894 gevestigd aan het Leidseplein in Amsterdam, maar kent al een langdurige geschiedenis in andere gebouwen in voorgaande jaren. Zo heeft de schouwburg sinds 1637 verschillende locaties gekend aan de Keizergracht en het Leidseplein, totdat het huidige gebouw na een brand is opgebouwd en door de jaren heen is uitgebreid.

Informatie Theater Stadsschouwburg Amsterdam

Het indrukwekkende gebouw van de Stadsschouwburg Amsterdam domineert door zijn grootte en uiterlijk het Leidseplein. Het bestaat uit een voorgebouw, dat ook toegankelijk is voor mensen die niet naar een voorstelling gaan; een achtergebouw dat tevens de artiesteningang is; de Grote Zaal en de Rabozaal waar de voorstellingen worden gegeven en verschillende foyers. Zo wordt “De Rotonde” gebruikt door toeschouwers om na te praten over de voorstelling en in de Ajaxfoyer, voorzien van een groot terras, kan een lekker hapje of een drankje worden genuttigd. Daarnaast is het gebouw rijkelijk voorzien van imposante trappen en schilderijen.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

Programmering Theater Stadsschouwburg Amsterdam

Voorstellingen die worden gegeven zijn divers: denk bijvoorbeeld aan uitvoeringen van Toneelgroep Amsterdam en andere theatergezelschappen, maar ook buitenlandse groepen en voorstellingen in de moderne dans. Het nieuwste onderdeel is ‘Expanding Theatre’, waarin avonden worden georganiseerd in het thema van de actualiteit.

In de Stadsschouwburg worden niet alleen voorstellingen gehouden, maar daarnaast wordt nog een diversiteit aan andere activiteiten rondom de schouwburg en het theater georganiseerd. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het gebouw, waarbij je alle ruimtes van het gebouw kunt bewonderen terwijl je alle achterliggende verhalen en de rijkelijke geschiedenis van het gebouw te horen krijgt. Deze rondleidingen vinden plaats op elke eerste zaterdag van de maand.

Naast rondleidingen kun je ook eens een kijkje nemen bij de open repetities van Toneelgroep Amsterdam. Zo kun je precies zien hoe het repetitieproces in zijn werk gaat en hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Maar dit is nog niet alles: alle bezoekers van een voorstelling zijn welkom om eerder binnen te komen om te luisteren naar een voorbeschouwing, en achteraf is er ruimte om na te praten met de makers en de spelers van de voorstelling. 

Altijd al een show in het buitenland willen bezoeken?

Seatwave, Viagogo & Ticketmaster zijn wereldwijde aanbieders van tickets voor concerten, theater en feesten, neem snel een kijkje bij onze buitenlandse theater show aanbieders.

Actuele Theater Kortingen & Acties:

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!