Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat

Verhaallijn "De Gelaarsde Kat"

De gelaarsde kat is een Europees sprookje. Het verhaal gaat over de verdeling van de erfenis van een eenvoudige molenaar, die aan zijn drie zoons alleen de molen, een ezel en een kat naliet. De oudste zoon erfde de molen, de tweede zoon een ezel. Voor de jongste zoon bleef alleen de kat uit de graanschuur over. De kat bleek te kunnen praten, hij had een plan om zijn baasje rijk en gelukkig te maken en vroeg zijn meester om een paar laarzen en een zak. Nadat hij van de molenaarszoon een paar laarzen had gekregen, ving hij een konijn. Vervolgens ging de gelaarsde kat een gevangen konijn naar het koninklijk hof en verlangde de koning te spreken. Hij zei: "Ik breng U een konijn uit het gebied van de Markies van Carabas", want zo had de kat de jongste zoon van de molenaar betiteld. Na een tijdje wist de kat te weten te komen wanneer de koning en zijn lieve dochter op reis zouden gaan. Hij vroeg alle boeren langs de route om tegen de koning te zeggen dat het land toebehoorde aan de Markies van Carabas. De molenaarszoon moest gaan baden in de rivier. Zo kwam het dat, toen de koninklijke stoet de rivier naderde, de kat uitriep: "Help, help, de Markies van Carabas verdrinkt!" De naakte, natte molenaarszoon werd uit het water gered, in koninklijke kleding gewikkeld en in de koninklijke koets gezet.

 

De kat was snel doorgerend naar het kasteel van de gemene tovenaar die zich in ieder dier kon veranderen wat hij maar wilde. De kat had een slimme vraag voor de tovenaar. Kunt zich ook veranderen in een dier dat kleiner is dan uzelf? Bijvoorbeeld een muis? Natuurlijk! riep de tovenaar en een seconde later liep er opeens een klein muisje over de marmeren vloer. De kat sprong naar voren en hap! Weg was de muis. En weg was de tovenaar. Daarna rende de kat naar buiten, waar de koets van de koning net de ophaalbrug opreed. ‘Wees welkom uwe majesteit!’  riep de kat. ‘Welkom in het kasteel van de markies van Carabas!’ De koning vergaapte zich aan alle pracht en praal en zei: ‘Beste markies, u lijkt ons een zeer geschikte man voor de prinses. Het zou ons een eer zijn als u met haar zou willen trouwen.’De markies ging door de knieën en zei: ‘Het zou juist míj een eer zijn, majesteit. Maar alleen als uw dochter het ook wil.’ Gelukkig zei de prinses Ja. Ze trouwde met de molenaarszoon en ze leefden nog lang en gelukkig. En de Gelaarsde Kat? Die kreeg een lekker lui leventje in het kasteel.”

Bestel hier musical kaartjes met hoge kortingen >>

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat met korting

Efteling sprookjesmusical

Na de sprookjesmusicals Klaas Vaak en Pinokkio presenteert de Efteling een nieuwe musical: De sprookjesmusical De gelaarsde Kat! Kom genieten van deze swingende voorstelling vol kattenkwaad voor de hele familie in het Efteling Theater! Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje? Het Efteling Theater, is ook buiten de parkopeningsuren toegankelijk voor bezoekers en kan bezocht worden zonder kaartje voor het attractiepark.

Bestel je tickets: € 14,95 nu met GRATIS Gouden Boekje! >>

Efteling Theater

  • Europalaan 1
  • 5171 KW Kaatsheuvel
  • Telefoon: 0416 537 777

Eén reactie

  1. Nour van Doorn

    wie wordt er nu niet blij van de Efteling? prachtig theater, je waant je echt in een sprookjeswereld, die gezichten van die kinderen. leuke lobby (in stijl), mooie muurschilderingen. echt een plaatje. de show was ook erg leuk, er gebeurd heel veel op het podium, dus de kinderen blijven geconcentreerd luisteren en kijken. heel erg leuke middag gehad, ik kan niet anders zeggen!

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!