Theaters Nederland

Theater Kaarten voor Cabaret, & Theater Voorstellingen en Familie Shows. Boek je Theater Tickets, Cabaret Kaartjes en Musical Tickets via de website: Korting Theater Tickets.

Wil jij graag naar een mooie theater voorstelling, maar betaal je liever niet de volle mep. Denk hierbij aan de volgende voorstellingen: The Lion King door Stage Entertainment, Race door Het Nationale Toneel, Donna Donna door Orkater, Ciske de Rat door Stage Entertainment, Symbolen door NDT2, Veteranen door Het Volk, Purper's vier jaargetijden door Purper, Harrie let op de kleintjes door Pretpakhuis, DansClick 18 door Korzo of misschien Mein Liebling door T.r.a.s.h.

Een avondje ontspannen genieten van de leukste voorstellingen? Zoek per categorie de leukste, spannendste, meest hilarische voorstellingen op unieke locaties in Nederland. Verras je partner, je moeder, je vader of je vrienden met een avondje uit naar het theater!

Theaters per Provincie:

Hoge kortingen zijn te vinden bij Actievandedag, Ticketveiling en Vakantieveilingen.  Korting voor iedereen tot 30 jaar, krijg je met je Cultuur Jongeren Paspoort. Ben je op zoek naar een leuk avondje uit naar het theater of voorstelling met overnachting in Nederland?  Neem dan ook eens een kijkje op Zoweg.nl, Hotelspecials, Hotelbon of Booking.com voor mooie aanbiedingen.

Toneel:

 • Komedie. Een komedie is een theater stuk met een verhaal doe goed afloopt. Het is ook bedoeld om het publiek te amuseren of de kijkers aan het lachen te maken. Dit doen ze door met behulp van situaties, acties, de relatie tussen de personages en de taal te overdrijven. Dit zorgt voor lachwekkende situaties.
 • Tekstcabaret. Tekstcabaret houd in dat de cabaretier een verhaal of een ingesproken tekst verteld. Dit kan hij doen door met muziek te gaan werken of met het publiek te gaan praten. Het is 1 verhaal waar de cabaretier steeds van afwijkt. Maar uiteindelijk weer verder gaat.
 • Stand-up comedy. Stand-up comedy dit houd in dat er soms een verhaal is maar ze reageren op het publiek, en spelen dan verder met wat er zojuist gebeurd is.
 • Muzikaal cabaret. Muzikaal cabaret hier speelt de cabaretier met de muziek door bekende melodieën te verdraaien of te combineren.

Muziektheater:

 • Musical. In een musical zijn gesproken dialogen en dans combineer. De emoties worden gebracht door de muziek maar ook het verhaal word vertelt in muziek. Ook zit er tekst stukken tussen maar dat is er om de muziek stukken aan elkaar te praten.
 • Opera. Opera is een gezongen toneelstuk. waarbij een overwegend gezongen toneelstuk, in dichtmaten met orkestbegeleiding, wordt uitgebeeld. Opera is onderdeel van de Westerse klassieke muziekcultuur. Er zijn verschillende verhaal soorten van vroeger of van het dagelijks leven. Het verhaal word vast gelegd in een libretto (tekstboek).

Dans:

 • Klassiek ballet. Academische dans Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Ballet is de term die gegeven wordt aan een specifieke dans. De meeste balletten bevatten: dans, pantomime, muziek (met orkest of zang).
 • Moderne dans. De moderne dans greep terug op primitieve principes. Dit gaat meer naar de natuurlijke bewegingen van de mens toe. Een belangrijk aspect is het vallen en opstaan wat ze vaak gebruiken. Dus dichter bij de grond dansen.
 • Jazz- en musicaldans. Dit zijn verschillende dansvormen. Deze dans word vaak gebruikt als levend decor bij bijvoorbeeld een groot optreden van een zangeres, maar het kan ook dienen als ondersteuning van een verhaal.
 • Streetdance. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funk dansstijlen, die hun oorsprong al in de jaren.

Reageren is niet mogelijk

 • Gratis alle theater acties in je mailbox!