Musical Maya en de pollenbollen

Geschiedenis Maja de Bij

Maja de Bij is de hoofdpersoon in de in 1912 verschenen bestseller "Die Biene Maja und ihre Abenteuer" van de Duitse schrijver Waldemar Bonsels (1880-1952). Dit fantastische kinderverhaal werd in een veertigtal talen vertaald. De eerste Nederlandse vertaling van het eerste boek verscheen in 1920.

Studio 100

Toen het Duitse bedrijf EM.Entertainment in 2008 door de productiemaatschappij Studio 100 werd overgenomen kwamen de uitzendrechten voor Maja de Bij in Belgische handen. In 2010 is begonnen aan een remake. Dat resulteerde in 2012, het jaar dat Maja haar honderdste verjaardag vierde, in 3D-afleveringen. In de nieuwe serie worden de Engelse namen van Maja en Willie gebruikt: Maya en Willy.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

Tekenfilmserie

Maja werd nog populairder door de Japanse tekenfilmserie, waarvan de eerste aflevering in 1975 verscheen. In Nederland werd de serie van 1977 t/m 1983 uitgezonden door de KRO. Het verhaal van Maja de Bij is in de tekenfilms geheel gericht op kleuters.

Musical Maya en de pollenbollen

Maya Show

Vanaf 15 oktober 2016 is een nieuw live show Maya de Bij te zien in het theater.  Voor de allerkleinsten brengt Studio 100 De Maya Show, een kleurrijk en spannend avontuur van Maya de Bij en haar vriendjes. Maya heeft een verrassingsfeest voor Willy georganiseerd. Want hij is jarig, echter is hij dat zelf een beetje vergeten. Maya heeft Willy gevraagd om heerlijke pollenbollen te plukken om een verjaardagstaart mee te versieren. Maar als hij terug komt, is hij een paar pollenbollen verloren. Maya en Willy gaan terug op de pollenbollen te vinden. En onderweg maken ze van alles mee.

Altijd al een show in het buitenland willen bezoeken?

Seatwave, Viagogo & Ticketmaster zijn wereldwijde aanbieders van tickets voor concerten, theater en feesten, neem snel een kijkje bij onze buitenlandse theater show aanbieders.

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!