Musical A Chorus Line

Broadway Topper! A Chorus Line the Musical

A Chorus Line is een Broadway-musical en tevens een van de langst lopende Broadway producties ter wereld.  Het verhaal is geschreven door James Kirkwood, Jr. en Nicholas Dante,  de songteksten zijn geschreven door Edward Kleban, en de muziek is samengesteld door Marvin Hamlisch. De originele opvoering uit 1975 was een daverend succes. De show ontving 9 Tony Award. Nu komt deze spetterende musical eindelijk terug in de theaters, in een nieuwe Nederlandse versie.

 

Waar gaat het verhaal over? Toptaleneten op het toneel. Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen op het podium en in de spotlights voelen ze zich veilig. A Chorus Line de musical vertelt het verhaal van zeventien jonge dansers en hun strijd om die felbegeerde rol. Bij de audities vraagt de regisseur de dansers naar hun levens. Eerst zijn ze nog een beetje onzeker over deze vraag maar dan geven ze zich bloot en delen ze hun persoonlijke verhalen over dromen, angsten en passie. Met allemaal één gemeenschappelijke doel en een enorme drang: namelijk dagelijks op het toneel staan.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als 'The Voice' en 'So you think you can dance' en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichtbij. Door de fantastische mix van zang,  dans en drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een enorme publiekstrekker. Nummers als 'I hope I get it', 'I can do that' , 'What I did for love' en 'One' oogstten internationale roem
als musical klassiekers.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als 'The Voice' en 'So you think you can dance' en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichtbij. Door de fantastische mix van zang,  dans en drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een enorme publiekstrekker. Nummers als 'I hope I get it', 'I can do that' , 'What I did for love' en 'One' oogstten internationale roem als musical klassiekers.

korting theater tickets

Niet precies gevonden wat je zoekt? Onze tip: Vaak wisselen de acties per aanbieder. Check dus zeker even onze top 4 voor alle actuele theater kortingen! Wij wensen je alvast een prettige voorstelling.

 

  • Script is geschreven door: James Kirkwood, Nicholas Dante
  • Regie en choreografie gemaakt door: Martin Michel
  • Muziek is geschreven door: Marvin Hamlisch
  • Liedtekst gemaakt door: Edward Kleban
  • Spelers: Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker, Leon de Graaf 
  • Muzikale leiding verzorgt door: Alberto Klein Goldewijk
  • Decor: Eric van der Palen
  • Kostuums ontworpen en gemaakt door: Arno Bremers

Altijd al een show in het buitenland willen bezoeken?

Seatwave, Viagogo & Ticketmaster zijn wereldwijde aanbieders van tickets voor concerten, theater en feesten, neem snel een kijkje bij onze buitenlandse theater show aanbieders.

Reageren is niet mogelijk

  • Gratis alle theater acties in je mailbox!